Wednesday, July 28, 2010

line up aku...

sori la kalau post ni bersifat bias pade mereka yang x minat bola...tp ak nak share gak..bola sepak ni penting dalam hidup aku... pasal bola ni boleh wat gaduh beb...memandangkan aku berjaye teka 10 dari 11 line-up terbaik fifa dalam fifa gala last year..ak rase keupayaan aku dalam menyediakan line-up termantap didunia makin meningkat dan menonjol berbanding manager2 laen di dunia....kali ni aku nk korang sumer tau line -up idaman aku seandainye ak diberi amaun yg ckup berserta dengan scout yang mantap... bukan standard abe punye scout...haha...kalau boleh aku nk jadi manager dan aku berpluang choose 25 player terbaek untk ak angkat at lease title eropah...25 ni incuding 3 keeper..8 defender..8 midfielder..6 striker..ak x peduli korang suke ke x line up aku ni...tp ni la line ldaman aku...haha


GK: peter chech (rep.chezh)...enyema (nigeria)...muslero (uruguay)

defender: sergio ramos (spain)... terry (england).... pique (spain)... fabio centrao (portugal)...
danialves (brazil).... ivanovic (serbia)... vidic (serbia)... ashley cole (england)

midfielder : andres inesta (spain)... xavi alonso (spain)...senna(spain)...xavi hernandez (spain)..
fabregas (spain)... gerrad (england)...malouda (france)... jhon obi mikel(nigeria)

striker : fernando torres (spain)...drogba (ivory coast)...wayne rooney (england)...
asamoah gyan (ghana)...teves (argentina)...samuel eto (cameroon)...

pemilihan mereka bersandarkan kepada bnyak faktor iaitu komitmen,attitude,skill.stamina,speed,serta keupayaan trough ball yang tinggi....maybe korang akan ckap team aku ni penuh pengaruh spain...tpi dream team aku ni sebenarnye bergantung kepade performance dyeorng sejak dyeorng ni maen u-23 lgi x de kne mengena dgn spain yg bru menang WC 2010....dh lame scout aku usha dyeorng ni...haha..ak yakin tanpe name2 besar spt kaka,messi,jauh skali cristiano ronaldo team ni still boleh pegi..
sebenarnye ade gak name2 laen dalam pemikiran aku as back up plan...example player2 mcm mesut ozil,samir nasri,fernando lorente,jesus navas,pedro,maicon..dan x lupe gak si tua canavarro...kalau ade rezeki dyeorng dapat la menyelit dalam team aku ni....

pendapat kita sume maybe bercanggah..tapi masing2 ade alasan tersendiri berbuat demikian...yedok!!!!
kepada rakan2 manager sekalian..diharap anda memberi respon positif terhadap line-up aku ni...
lain tahun line-up ni aku tukar lgi...
ok!!! salam~~




5 comments:

  1. terlalu mahal...tak leh..hahaha

    ReplyDelete
  2. de..mane player germnan?..pergh..mmg bias!..haha.

    apepon..fabio centrao mmg player paling mantop!!..

    ReplyDelete
  3. ade dalam consideration aku la blade...
    mesut ozil je so far...
    memang x minat sgt germany ni..

    ReplyDelete
  4. wah afiq..

    minat giler ek ko dgn bola nih..

    aku x phm pon pebende yg ko tulis psl bola kt atas.. haha

    teruskn dgn minat ko yg suci murni ni..

    ReplyDelete
  5. tq...gee
    pasni aku tulis bnde2 yg ko blh faham...hehe

    ReplyDelete